Lappuggla igen

Beredskapsjobb höll mig inne mellan 08:00-14:00. När detta var jag klart ville jag ut i det fina vädret. En sväng med kameran skulle jag hinna med. Jag fick med mig Alexander och vi åkte norr om staden. Vi skulle se om lappugglan var kvar. Väl framme tog det inte lång stund innan vi spottade den. Den satt högst upp i någon slags risbuske. Den hårda solen gjorde det inte lätt att fota men några bilder blev det iaf. Tanken var att få några flygbilder men ugglan satt lugnt kvar på samma gren…

Lappuggla, Great Grey Owl, Strix nebolusa

När den äntligen flyttade sig var jag inte alls med. Alexander tittade i kameran just då.
Den landade en bit bort mot bilen så vi skulle passera den på tillbakavägen. Jag trodde den skulle flyga direkt vi kom nära men den brydde sig knappt om oss förrutom en och annan ilsken blick…

Lappuggla, Great Grey Owl, Strix nebolusa

Kul att se den häftiga fågeln igen och på riktigt nära håll.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.