Långlunch

Jag som tom brukar hoppa över lunchen fick för mig att jag skulle ta långlunch. Anledningen var att jag skulle jaga uggla. Jag fick lite bråttom när jag stack iväg så det blev bara lågskor. Någon vindtät jacka hade jag inte heller… Efter att ha trampat runt i snön ett tag och blivit blöt om fötterna såg jag den sittandes i låg höjd. Den flög innan jag hann få iväg något skott. Motljuset var iofs inte så lockande men skulle jag få se den igen? Den flög in i skogen men såg ut som att den kom ut längre ned. Efter att ha trampat bortåt en bit i snön såg jag den sitta gömd i det höga gräset. Hmmm…
Ugglan flög snart vidare och landade i någon slags buske. Där kom jag åt den bra. En snabb flygtur ner på backen och gömd i gräset igen. Den satt kvar där någon minut men jag vet inte om den fick någon sork/mus eller hur det var. Efter ett tag flög den åter till busken. Jag han med ett bra gäng kort innan den flög något längre bort. Där satt den och spanade innan den flög tillbaka in i skogen.
Lappuggla, Strix Nebolusa, Great Grey Owl

100% crop…

Lappuggla, Great Grey Owl, Strix nebolusa

Busken…

Lappuggla, Great Grey Owl, Strix nebolusa

Nästa buske…

Lappuggla, Great Grey Owl, Strix nebolusa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.