Memira

Nu var det gjort. Jag har länge funderat på att operera ögonen och kom äntligen till skott. Jag hade bokat undersökning och behandling samma dag. Ett snabbt mål på Mc hann jag med innan det var dags för lasern. Behandlingen (FS-Lasik) tog inte många minuter. En cirkel skars och ett lager av hornhinnan lyftes upp för att “slipa” hornhinnan (?). Det luktade bränt hår men kändes knappt. I mörkrummet efteråt fick jag en påse och några instruktioner som jag kunde läsa mer om när jag kom hem. Det var diverse droppar som skulle på med jämna mellanrum eller vid behov. Bedövningssalvan skulle helst låtas bli. Jag hann precis ut till taxin när bedövningen släppte. Chauffören fick dirigera mig till brevlådan så jag hittade in i och med att jag måste blunda för dagljuset. När jag kom in trevade jag mig fram till en cd-spelare och lyckades få på en skiva i mörkret innan jag blev liggandes i fosterställning i 5 timmar. Hur jag skulle kunna kunna läsa instruktionerna hade jag ingen aning om men lyckades till slut få ned ljusstyrkan på telefonen så jag kunde kisa bland lagrade telenummer och få hit någon som hjälpte mig. Efter ett tag kunde jag med solglasögon på gå runt hemma i ljuset från gatlyktorna. Senare på kvällen gick det också bra att kolla på tv med brightness på 0.

Inför läggdags hade jag en rolig uppgift. Ett par “skygglappar” skulle tejpas in i ansiktet så att jag inte skulle klia mig i ögonen.

Lätt, näää… Inte ser jag direkt glad ut heller…

Hoppas det är någon skärpa i bilden för det kan inte jag avgöra.
Nu tycker jag att jag droppar vätskor i ögonen mest hela tiden. Synen har inte direkt blivit bättre men det kan tydligen ta ett bra tag. För tillfället känns det sämre men på efterkontrollen sa de att det var bättre. Det går nog upp och ned. Bara jag slipper göra om det är jag glad. Hade jag vetat hur det skulle vara hade jag tvekat.

Har du funderingar på att göra en behandling?
Denna sida har priser på olika behandlingar och kliniker:
www.alltomogonlaser.se
Det kan vara värt att kolla den innan.

För min egen del har jag nu gjort om ett öga. Det var tre veckor sedan och det verkar ordna till sig nu.
Brytningsfel verkar inte vara så lätta att ordna till och jag har hört flera som behövt göra om behandlingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.