Ännu en fiskedag

Jag var lite sen till stället jag bestämt träff med Patrik och var inte glad på mig själv. Med några kilometer kvar blinkar en bil med strålkastarna bakom mig. Patrik var också sen, skönt. Avslappnad satte jag mig i ringen påbylsad med massor av kläder. Jag skulle absolut inte frysa som under gårdagen hade jag bestämt mig.
Efter några minuter fick vi finbesök av en havsörn som flög lågt ovanför oss. På sina majestätiska vingar cirkulerade den runt en stund. Trevlig syn. Varför händer “aldrig” detta när jag är ute med kameran?
Patrik fick en gädda ganska snart men sedan var det motigt. Jag fiskade över en timme till innan jag fick fisk. Efter detta tog vi en lång fikapaus i solen. Den värmde underbart skönt denna höstdag. Jag hade mer kläder än vad jag egentligen behövde men bättre så än tvärtom.
Efter fikat fiskade jag mig utåt en bit medan Patrik drog sig sakta tillbaka. Jag lyckades få ett par gäddor till men tappade samtidigt tre. Patrik fick också en till gädda innan han gick iland och värmde fötterna i bilen. Det vara bara 2 grader i vattnet och det är nog inte långt till isen lägger sig nu. Med lite tur hinner jag göra en tur helgen 26/27 också.
Tjockmössan på till ingen nytta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.