Äntligen…

…har gäddfisket startat. Alltid en ljusglimt i det ankommande höstmörkret. På lördagen tjuvstartade jag på en plats som normalt är bäst sent på hösten men kan även ge gott resultat på tidigare. Jag träffade på folk som haft dåligt fiske och blev även upplyst om att det var gäddtävling denna dag. Den lilla viken hade plötsligt två båtar och två flytringar frenetiskt arbetande för att få fisk. Den sista kvarten lyckades jag få två gäddor. Tur att vädret var bra för fisket sög styggt. På väg till fisket såg jag min första fasan på svensk mark. Alltid något. Tre havsörnar och en fiskgjuse seglade över fiskeplatsen när jag var där också.

På söndagen fiskade jag en annan plats med Hampus. Här var det skillnad. Något varmare i vattnet och fisken var på hugget vissa stunder. När de väl bet i så var det ordentlig och de rusade och hoppade som regnbågar oavsett storlek. En femkilos gädda var helt vild och stänkte ned mig totalt.
När gäddor runt fem kilo biter i är det roligt med gäddfiske på fluga.

Svensk krokodil…

Totalt blev det tio gäddor för min del och en bonusabborre. Hyffsat hög snittvikt för lokalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.