Skogsån

Äntligen dags för fiske i strömmande vatten. Dagens fiske skulle läggas till en liten skogså i kupperad terräng. Den första sträckan vi fiskade av var snårig, stenig och grund. Det fanns dock gropar att prova lyckan i. En störtskur skrämde fram ett par kannadagäss och deras fem små gula kycklingar. Vi for iväg till nästa sträcka vi tänkte fiska men då terrängen såg likadan ut fortsatte vi till en sträcka Janne hade provat förrut.
Här var det vackert…

Vi började med en fika och tog det lugnt. Jag högg in på dagens andra baugett med salami/brie. Tyvärr var det grunt även här. Jag vet inte om vattnet var lågt eller om det inte är djupare än så här. Stenarna vid strandkanten skvallrade om att det skulle vara något djupare i alla fall. Vi vandrade längs ån och kände oss nöjda med att bara vara ute i naturen. Någon fisk fick vi inte i ån men däremot en härlig dag.
Framåt sjutiden gav vi upp fisket i ån och åkte till en tjärn. Klockan var 21:45 när jag tänkte fem kast till sedan drar vi. Vid hemtaget på mitt fjärde kast svor Janne 100 meter ifrån mig. Han hade tappat sin andra fisk. Jag hade haft två påslag men inte krokat någon. Jag ropade till honom att klockan börjar bli hemfärd och att jag bara skulle ta ett kast till. I sista kastet nöp en båge på och jag fick drilla en fisk denna dag iaf.  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.