Klubbtjärnen

Idag tog jag en after work till klubbtjärnen. Klarblått på himlen men stark blåst. Blåst är något vi flugfiskare inte tycker om.
På plats i motvinden såg jag när det började mojna. Knotten kläckte i tusentals och det såg ut som om det regnade på ytan. Den första kvarten var det lugnt. Trots att de var svärmar runt mig blev jag inte biten. De kom senare på hur man skulle göra och det blev riktigt otäckt ett tag. Ett och annat vak syntes och jag hade till och med ett påslag i mullret av åskan. Jag hade så lite lina ute så jag ryckte ur nymfen ur munnen på fisken.
En förflyttning senare hade vinden tagit i igen. En streamer åkte på och det tog inte lång stund innan jag fick drilla fisk. En störtskur kom precis när jag höll på som bäst så det blev ett snabbt kort och tillbaka med fisken. En fet regnbåge i bra kondition.
Trots den lilla paddeln bjöd den upp till kamp…

Jag traskade blöt tillbaka till bilen då jag inte hade med regnkläder. Det blir säkert fler gånger jag fiskar så jag klarar mig  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.