Gäddpremiär

Äntligen var det dags för lite spöviftande. Det var några månader sedan sist. Gäddfisket på flugspö är riktigt roligt. Speciellt gillar jag höstfisket men chans på grov fisk lockar på våren. Flytringen var pumpad och packad så det var bara att ge sig ut. Smältvattnet tryckte på bra i strömfåran men det gick bra att ta sig över. Fiskade av i strömkanten och lyckades ganska snart kroka en fisk på ca 3kg. Efter det blev det tvärnit. Provade fiska på lugnvatten, i strömkanten och i fåran samt bytte flugor fram och tillbaka men inget hjälpte. På väg tillbaka gjorde jag ett sista kast innan jag skulle kliva i land. Flugan hann bara landa innan det smällde till så en fisk till blev det innan jag gav upp.
Svensk krokodil på dryga 2…

Isande vindar pumpade in från nordost men till helgen ska det vända. Då får det bli nya turer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.