2011-04-15 Fågelfoto

Ledig från jobbet och planerade en utflykt med kameran. Tanken var först att göra ett sista försök för året på blå kärrhök men när jag kommit en bit med bilen så såg jag en ormvråk flyga på ganska låg höjd. Jag svängde av vägen direkt och började fippla med ryggsäcken efter kameran. Då ser jag att vråken landar i ett träd där det sitter en annan vråk varpå de börjar “göka”. Det var över på några sekunder så detta hamnade inte på film (minneskort).
Hannen började sedan att cirkulera på hög höjd över platsen innan den drog vidare.
Nöjd hanne(?)…

Efter det åkte jag vidare och kollade på den bruna kärrhöken. De höll också på med familjebestyr i form av bobygge. Tillbaka till den plats jag kom ifrån och tog en promenad upp i skogen. Hoppades få se en uggla på dagkvist i gammelskogen men det lyckades jag inte med. Ormvråkar skymtades på avstånd högt uppe i luften och småfåglar kvittrade i gläntorna. På tillbakavägen skrämde jag upp ett par tranor som hade stannat till för födosök.
Mäktiga fåglar…

Sedan besökte jag två ställen i jakt på tornfalk respektive havsörn men ingen lycka på någon av arterna. Sista platsen jag var till var full av finkar, bo-, grön och bergfinkar. Bofinkarna hördes överallt. Satte mig ned och lyssnade intill en nedfallen björk.
Där trivdes också rödhaken…

2 thoughts on “2011-04-15 Fågelfoto”

  1. Otroligt fina bilder du tar! Idag såg jag vad jag tror var en kärrhök….den satt i en grenhög vid vasskanten av en sjö, men flög iväg när kameran åkte fram. Jag googlade och hittade din sida och tänkte kanske att du vet om det är sannolikt att jag ser den på samma ställe igen? MVH

    1. Tack så mycket!
      Visst tror jag att du kommer att se kärrhöken där igen. De jagar runt sitt revir och behöver även rastplatser för detta. Om du inte ser den på samma gren så kommer du med säkerhet att se den skanna av vassen efter byten. Det gäller att ha tålamod. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.