Vädervarning

Jag hade lyckats lura med Patrik på pimpelfiske igen fast denna gång med inkluderad övernattning. SMHI rapporterade om varningar och en massa snö på fredagen men soligt på lördagen så lite skeptiska inför bilresan var vi. Färden gick bra då vi var ute i tid. Det snöade fortfarande ymningt då vi kom fram med bilen. Skidresan ut var riktigt slitsam då det är svårt med fästet i lössnön. Dessutom var det så löst så att pulkorna plogade långa sträckor.
Nöjesåkning…

Skidåkningen på isen var helt hopplös då ingen bärighet fanns i snön. Vi siktade in oss på konturerna av gamla skoterspår men så fort man kom i närheten av dessa så försvann de i flatljuset. Vi var båda sjöblöta av svett när vi kom fram till vindskyddet och det var skönt att byta om till torrt. Flera timmars fiske på eftermiddagen resulterade i ett litet påslag och flertalet abborr-ryckningar. Ingen fisk över iskanten denna dag.
Vi hoppades på att snön skulle avta och skulle fortsätta efter att vi ätit. Vi hade släpat med mycket ved för att kunna sitta vid brasan och ljuga så efter korvgrillningen blev vi kvar där och njöt av diverse drycker istället. Fisket fick vänta.
Vi kom i säng strax före 00:00 och då snöade det fortfarande. Efter detta ekade snarkningarna över sjön. Åter igen vaknade jag av att jag toksvettades och blev orolig inför en morgondag i blött underställ. Lyssnade på Patriks timmerstockar länge innan jag knoppade in igen. Nästa gång jag öppnade ögonen sken solen. Mitt underställ var torkat av kroppsvärmen och det var inte lite skönt. Fast solen nyligen gått upp värmde den skönt och det riktigt gnistrade i snön. Mellan 15 och 20 centimer måste ha fallit sedan gårdagen. Tempen gissar jag låg på 7-8 minusgrader denna lördagsmorgon.
Sömntuta…

Ute på isen var det i stort sett vindstilla. Den första timmen satt jag i bara fleecetröjan. Patrik roade sig med att smörja in ansiktet för att inte bränna sig. Under tiden krokade jag en röding. En mindre fisk på knappa halvkilot. Patrik drog efter ett tag en finare röding strax under kilot så vi var båda nöjda med fisket. Ibland är det riktigt trögt så det är skönt med en bra start.
Första fisken…

Fisket dog ut helt även om Patrik fick två små abborrar. Vinden hade också fått fäste från norr och kom med ovälkommen kyla i ryggen. Jag tittade ned på mitt finger igen och konstaterade att det svällt ännu mer nu. Två veckor tidigare på samma sjö fick jag ett litet litet sår på långfingret. Det har värkt lite smått sedan dess och för två dagar sedan började det svälla upp. Vi pratade fiske med ett par herrar som kom på skoter och jag visade även mitt finger. En av männen berättade då att han haft en infektion i fingret, tog av sig handsken och visade därpå ett finger som de varit tvugna att kapa av. Hmm, nu ville jag hem så jag kunde ta mig till sjukstugan.
Skidturen tillbaka var ett rent nöje och långt ifrån den vi upplevde på utfärden. Detta kan ha varit sista pimpelturen för året. Snart väntar havsöringsfisket vid kusten…

Jag har varit och tömt mitt finger nu. Tror aldrig jag sett så mycket grön gegga någon gång i mitt liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.