Nyårspremiär

En lugn nyårsafton med hockey på tv var uppladdningen inför fisket. Småkronorna slog Kanada och det var en otroligt bra match. Att somna efter matchen var svårt och klockan var kvart över tre senaste gången jag kollade. 05:00 ringde det så det var bara att kliva upp.
Jag hade förberett det mesta dagen innan så det var bara frukost och sista packningen kvar. 7-8 cm nysnö och snö på tvären vittnade om en jobbig resa för småvägarna skulle säkert inte vara plogade. Det var de inte heller. Inte heller skogsvägen fram till sjön var plogad. En Kingcab hade kört fast en kilometer upp fick vi höra i telefonen. Vi följde jeepspåren upp till en korsning där vi såg att vi var chanslösa. Sedan var det promenad som gällde. Till en början kunde vi gå i bilspåren likt modeller på en catwalk. Inte lika graciöst men den ena foten framför den andra i alla fall. Fem man försökte sedan knuffa på Kingcaben men det var tvärnit. Vi fortsatte då ned mot sjön där snön blev gradvis djupare. De sista fem hundra metrarna var det nära en meter snö utan bärighet. Genomsvettiga kom vi i alla fall fram till den ödsliga isen. Som mest var vi åtta personer jämfört med ett fyrtiotal förra året.
Christer och Hampus drog ganska snart en varsin röding så det bådade gott. När vi suttit där i en tjugo minuter kom två herrar som parkerade samtidigt som oss och de var ännu svettigare. Det blåste ganska bra och snöade fortfarande på tvären så det var skönt att ta på varmare kläder när man fått det någolunda torrt under. För att det inte skulle bli allt för mysigt så promenerade vi över till andra sidan sjön. I med grejorna och fram med fikat. Fikat…. hmm…. tillsammans med telefonen blev det kvar hemma av någon anledning. Tre hekto Gustavskorv fick duga istället.
Anders och Ronny fick fisk ganska snart. Likaså Hampus och Christer. De fick flertalet fiskar och jag började tänka på förra årets premiär när jag gick bom. Hampus krokade på en riktigt fin bit på ett och ett halvt kilo. Anders drämde då till med en på ett och sex.
Riktigt fina fiskar…
 

Mitt fiske då? Jo då, när jag bytte blänke till Storskräcken lyckades jag också dra fisk. Ett plus, ett minus och en på halvkilot. Jag tror vi blev nöjda med dagen allihop. Nya turer ska planneras in omgående.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.