Sommarens fiske

Det har blivit en hel del fiske under sommaren. Några längre resor men även många dagsturer till sjöar och tjärnar i min närhet.
Den FÖRSTA långturen var till en ström i Indalsälven tillsammans med en kollega från Borås och två vänner till honom. En riktigt skön kille jag pratat om att fiska med under många år. Nu blev det äntligen dags.
Tyvärr var den redan hårda strömmen ännu mer krävande då vattenmängden var enorm. Det var upp till 4 dm högt vatten vissa dagar. Björn spolades med strömmen flera ggr om dagen och jag såg honom ofta tömma vadarna på vatten. Då är han ändå 197 cm över havet och väger stadiga 105 pannor. Själv lyckades (fegade) jag hålla mig torr sånär som på en gång.
Björn som är en flitig besökare i området och hittar i vattnet som i sin egen ficka lyckades inte heller med fisket något vidare. Visst fick vi en del harr och mindre öring men det var inte så bra som det skulle vara. Den femte dagen gav jag mig hemmåt men jag har pratat med Björn och han fick till sist ett par fina öringar på tubfluga.
Berra i strömmen..

Den ANDRA längre resan blev till Piteälvens övre delar tillsammans med Robban, Håkan och Thomas. Strax nedanför Miekak landade vi med helikoptern och packade de båtar vi hyrt för att bege oss ut över selet ner till vår tältplats i närheten av några strömmar.
Kapten Robert…

Området var som väntat väldigt vackert och fisk fanns det så det räckte till. Jag tror vi åt harr och mos varenda dag. Vissa dagar skarvade vi med öring. Som Lars Monsen sa, när jag äter harr så tackar jag för maten och är nöjd men när jag äter öring så tackar jag för att jag slipper äta harr.
Annat än harr…

Allt som allt så hade vi en kanonvecka. Vädret var sådär och knotten svärmade med jämna mellanrum men det är sånt man får ta på dessa breddgrader.
God dryck fanns med på resan också…

TREDJE lite längre resan gjorde jag den senaste helgen. Jag och Patrik var till vårt grannland i väster. Vi hyrde en trevlig stuga ute i skogen alldeles vid några fjälltoppar.
Stugan…

Vi fiskade i strömmarna vid stugan och grillade gott på kvällarna. Whisky fanns så klart med och avnjöts vid valda tillfällen. Braskaminen gav oss värme i den annars så kalla luften.
Patrik…

Idag så blev det en “after work”. Fiskegrejor packade så jag drog iväg direkt efter jobbet för lite regnbågsfiske. En fisk som simmade och åt strax under ytan kunde inte låta bli min lilla svarta nymf.
1,5kg, 51.5 cm…

0 thoughts on “Sommarens fiske”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.