Gäddfiske

Igentligen är det tidigt för fiske på gädda nu men Hampus och jag gav det ett försök iaf. Efter en svettig vandring ut till platsen där vi skulle lägga i våra flytringar fick vi änttligen svalka av oss aningen i vattnet. Några välvningar i ytan hintade om att det var fisk inne. Mitt första påslag kändes lamt. Det visade sig vara en id så det var inte så konstigt. Jaha, inte var vi här för att fiska id så det kändas sådär. Några minuter senare bet en gädda på och då kändes det redan bättre. Jag såg även Hampus drilla gädda efter någon minut. Nu började till och med storleken bli bättre. Gäddorna var luriga idag och ett flertal “stalkers” gav sig till känna. De högg efter flugan när den lyfts ur vattnet.
Vattnet var klart även om ett fint sediment grumlade det något. När solen låg på kunde man se när gäddorna tog flugan. Medelvikten var ganska hög och jag tror den låg på 2+. Det var många av gäddorna som var riktigt pigga. Totalt fick vi 25 stycken även om Hampus drog ned statistiken något då han gick iland och plockade kantareller….
Allt som allt en trevlig dag med mycket fisk för tiden. Detta lovar gott inför kommande fisketurer.

2 thoughts on “Gäddfiske”

  1. Jag lovar Anders, det finns dagar när jag är glad för en eller två stycken också. Hampus gjorde ett bra jobb med kameran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.