Femundsmarka

Patrik och jag åkte på en fiske/rekreationsresa till Femundsmarka i Norge. Med oss hade vi Patriks husvagn på 5,6 meter. Ett trevligt boende när vädret inte är alltför bra. Vi åkte direkt till campingen och checkade in för att komma iväg på fiske så fort som möjligt. Fiskesuget var stort och det dröjde inte länge till vi stod på nacken och blötte våra linor. Ett och annat påslag av mindre fisk blev det enda denna kväll. Vattnet var högt och ganska kallt i luften.  Inga sura miner utan tillbaks till husvagnen och fram med kräftorna
En dram Glenmorangie innan kräftorna. 

Fredagen besökte vi flertalet strömmar i blåsten. Några småfiskar krokades av men tyvärr ingen matfisk. Många fina sträckor fiskades av i regn och blåst innan vi åkte hem för en grillning. En 29yo Caol Ila eller två satt fint innan köttbiten. Kvällen avslutades med film och jag somnade till tv’n denna kväll också.
Patrik knyter med frysna fingrar på en ny fluga…

Lördagen hade vi vikt åt en promenad upp på skogen för fiske i en tjärn med öring och röding. Tjärnen var fin men tyvärr blåste det så mycket samt regnade att det kändes hopplöst att vifta med flugspöt. Dynamit hade varit bra här. Eftermiddagen tillbringades vid en annan nacke. Vi gav upp efter någon timme då vi stått ut med 7.5 grader, 15m/s i byarna och spöregn. Patriks jacka läckte dessutom in. Vi hade öl kvar i husvagnen som inte fick bli gammal att ta hand om. Kvällen spenderades med whisky, öl ch film.
Besök utanför husvagnen…

En långhelg med riktigt skitfiske men trevligt sällskap och god mat och dryck gjorde den ändå riktigt bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.