Kvällsfiske i klubbtjärnen

Fiskeabstinensen slog till igår och jag var tvungen att få vifta lite med flugspöt. Ensväng till klubbtjärnen fick det bli. Jag promenerade den “nya” vägen över hygget då det var så mycket vatten i kärret. Det var blött den vägen jag tog också men inte lika illa.
Tjärnen vaerkade fisktom denna dag. Inte ett vak syntes. Inte ens mitt utpå. Det ploppade till vid kanterna någon gång, abborre? Vinden låg på rätt friskt så torrfluga var inte att tänka på. Blev inställd på att gå hem lottlös. Avslutningsvis fiskade jag med rejält tunga zonkers och det gav utdelning. En helt vild båge drog zonkern och linan tvärs över sjön fram och tillbaka. Storleken på fisken förvånade mig när jag fått den inom håvavstånd. Hur kunde den där dra så pass!?
En lagom matfisk på land…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.