Rafting i Björbo

Utanför Björbo gick jag en forspaddlingskurs för många år sedan. Någon forspaddling har det inte blivit sedan dess även om jag åkt lite en mindre forsar med kajak och kanot.
Nu skulle jag tillbaka till Björbo med Gunsan. Vi skulle paddla i Kärringforsen med guiden Lama på Dala River Adventure. 7 killar från Sundsvall var med på samma tur.
Vi började med diverse instruktioner innan båten sjösattes. Därefter fick vi paddla framåt, bakåt och snurra. Efter lite info om hur man beter sig om man ramlar ur i en fors fick vi “order” om att slänga oss ur båten. Jag lyckades få värsta kallsupen 🙂
Det gungade rejält när vi åkte bredsida nedför första forsen. Gunsan flög som en vante men var snabbt upp igen. I sista forsen fick vi åter hoppa ur och “flyta med strömmen”.
Sedan var det balansövning. Det gällde att stå så länge som möjligt i fören medan övriga snurrade runt båten genom att ro framåt/bakåt. Jag var riktigt duktig på det 🙂
Totalt var det ca 1.5 kilometer nedströms man paddlade. Sedan lades båten på ett släp och man skjutsades tillbaka till starten igen. 3 vänder blev det totalt.
En riktigt kul grej att prova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.