Nyår i Borlänge

Borlänge

Här var det tänkt att jag skulle åkt till Svalbard. Det beslutades om 10 dagars karantän i Norge så det fick avbokas. Det blev till slut en trip till Borlänge där vi skulle hälsa på strutsar, åka skidor och ta oss ner i en grotta. Jag var mycket tveksam till att åka men det sista mamma sa till mig var “åk på din resa”. Det var det sista hon sa när jag lämnade henne på kvällen. Morgonen efter fick jag ta farväl uppe på sjukhuset.
Jag tror ändå denna resa gjorde mig gott. Jag fick lite annat att tänka på i en svår tid.

Vi bodde på Hotel Galaxen. Det hade jag petat in på GPS’en så dit hittade vi i alla fall.

Det första vi gjorde efter att ha checkat in på hotellet var att boka tid i relax/bastu. Sedan bar vi iväg till Sahlins Struts för att hälsa på Befjädrade dinosaurier. Jag har matat såna i Kolmården tidigare så jag visste de skulle göra lite ont. 3 påsar strutsgodis köptes så det skulle räcka ett tag.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-BR5W6kUHbQ&vq=hd720

Efter matning tog vi en tur in till centrum. Det blev någon öl till bastun till kvällen och även några till nyårsafton imorgon. Vi var tidiga på Olearys och där var det nästan tomt. Jag fick ett Staropramen-glas av tjejen som jobbade där så jag slapp dricka ur pappersmugg på hotellet.

Nyårsaftonsmorgon och dags för en riktig hotellfrukost. Vi var på plats 07:00 och åt en mycket god och fräsch frukost. Sedan bar det av mot Gyllbergen för skidåkning. Det var inte så där jättemycket snö här heller men kul att åka.

Vi körde skogsvägen mot Dragsjön där vi fikade.

Tillbakavägen gick via bilvägen mot Gyllfäbodarna. Totalt en knapp mil. Skön premiär blev det i alla fall.
Vi käkade något lätt från affären och bastade innan vi gick till Pitchers för nyårsmeny. Gott och trevligt var det.

Vi tittade på en serie på surfplattan, blev trötta och gick och lade oss halv elva 😀
Vid tolv vaknade vi båda två av fyrverkerier men somnade om snart igen.

Hotellfrukost igen och vi satt länge. Det var gott om tid innan vi skulle vara i Tuna-Hästberg så vi hann med en tur till Sahlins Struts igen. Den här gången hälsade vi på stratsbarnen.

Jag försökte klappa en men det var inte populärt.
Det var snirkliga vägar till Tuna-Hästberg men vi kom i tid. Vi selade på och efter genomgång fick vi gå ner i gruvan med guiden. Den första biten var mycket klättring och roligt att ta sig ned. Väl nere på djupet i den torra delen var det mest att gå. Några broar och zipline fanns också. Ett riktigt roligt mini-äventyr. Trappen upp seg musten ur de flesta. Vi var några som gick i bra tempo hela vägen upp också.

En enkel och kul nyårsresa. Det blir nog vad man gör det till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.