Skidor med lite fjällkänsla

Området ska vara snösäkert men förra året var det inte mycket till snö här. Tidigare i år hade det gått att åka skidor så jag längtade till att få en dag med moderat temperatur då vi kunde åka. Från Gävle är det nästa 30 mil tur och retur till Gyllbergen.
Delar av området spåras av kommunen. Andra delar är spårade av skidåkare. Det är inget elljusspår men folk har mage att klaga på spårningen. För egen del var det bättre om de inte spårade. Då skulle det bli mindre med folk.
Vi var bil nummer tre på parkeringen. Skönt att inte behöva trängas på ett tag i alla fall. Den första biten av turen var helt söndertrampad av de som skulle till vindskydd och grilla korv. Synd att de måste gå där det finns tillstymmelse till spår. Det blev många, långa och tunga backar innan vi nådde toppen. Det blev många pauser med fotografering och att njuta av den vackra naturen. En hel del utförsbackar fick vi åka i för att ta oss till centrum av området, Dragsjön. Innan vi kom fram dit stannade vi och fikade. Drygt 50 cm snö när skidorna åkte av.
Vid Dragsjön var det mycket folk. Andra vägar hit är spårade och en hel del motionärer kör fram och tillbaka där. Vi försökte hålla till på de egenspårade lederna men fick ibland trängas med de som flåsade på runt banan. Ca 15 kilometer senare var vi tillbaka vid bilen och riktigt nöjda med dagen. Det var 60-70 bilar där nu. Igår var det tydligen fullt så folk fick vända.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.