På väg tillbaka

Midsommar med kanot

Detta års midsommarafton skulle jag tillbringa i kanot och tält. Det var alldeles för varmt för en vandring till någon spännande plats så liggunderlag, sovsäck och tält packades i kanoten. Med oss hade vi också en grill och god mat. I en av kylväskorna fick det plats ett par Staropramen också. Öl ska det vara till grillat en sån här dag 🙂
Kanotvagnen glömde vi så klart så vi fick bära. Tur det inte var så långt. I och för sig fick vi gå många vändor för att få med all packning. Den hade vi kunnat haft i kanoten om vagnen varit med.
Starten var dryga 2 kilometer över en sjö. Det blåste inte nämnvärt så det gick smidigt. Efter vi hittat mynningen till ån paddlade vi en liten bit innan det var dags för ett lyft. Jag som är så ömfotad svor flera haranger när vi bar kanot och packning den korta biten. Vi skulle följa den lugnflytande ån i ca 7 kilometer till en annan sjö och leta tältplats där. Korta bitar efter ån var det grymt med mygg men mestadels var det bara trollsländor. När solen gått ned kommer nog myggen fram där också. När vi njutit någon timme i kanot kom vi fram till nästa sjö. Nu skulle vi bara leta på ett ställe att vara på. Som reserv hade jag sett att det fanns en skogsväg med vändplan ett par kilometer bort men hoppades på att vi skulle hitta något roligare. Det var grönt mer eller mindre överallt så vi båda blev förvånade när vi såg något som liknade klippor. Vi paddlade dit och jag gick iland för att se om det skulle fungera. Det var mer eller mindre en ö. Högst upp på klipphällen var det en lite gräsplätt där vi kunde sätta upp tältet. Båten fick plats på land också, perfekt!
Här grillade vi gott och mådde bra. Nar vi la oss på kvällen ropade storlommen. Ett sånt härligt ljud den har. Tältet (Mountain Hardware Mineral King) går att använda utan yttertält så vi sov “ned-cabbat”.

Ompackat efter lyft
Ompackat efter lyft
Gunsan paddlar
Gunsan paddlar
Spegling
Spegling
Kanot på land
Kanot på land
Mountain Hardware Mineral King 3
Mountain Hardware Mineral King 3
Packbar grill
Packbar grill
Midsommarstång
Eftermaten-öl
Eftermaten-öl
Vår plats från luften
Vår plats från luften
Trevlig midsommar
Trevlig midsommar
Läggdags
Läggdags
Nattljus
Nattljus

Tidigt på morgonen var lommen igång igen. Jag gick upp och gjorde mig av med resterna från gårdagens öl ooch tog några bilder innan jag somnade om. Klockan 8 gick det vanliga larmet. dags att kliva upp och sätta igång med frukost. Gunsan måste få sitt kaffe 🙂
Vi tog det lugnt med att packa ihop tält och sovgrejer. Skönt att bara pysa omkring lite. Tror klockan var 11 när vi kom iväg i kanoten. Färden tillbaka gick bra och över sjön fick vi lite hjälp av vinden.

Stilla morgon
Stilla morgon

Optimus Crux med kastrull
Optimus Crux med kastrull
På väg tillbaka
På väg tillbaka
Vacker natur
Vacker natur
Styrman
Styrman
På väg över sjön
På väg över sjön

Nu har kanotsäsongen startat. Vad ska vi doppa kanoten härnäst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.