Tjärnfiske

Det var många år sedan jag träffade Mats nu. Vi fiskade mycket ihop förr. Nu skulle Patrik och jag åka upp och hälsa på igen.
Mats och Helena hade bullat upp rejält på grillen. Det var kyckling, fläskfilé, karré och ribs. Allting var supergott och jag önskar mig denna mat flera gånger i veckan 🙂
Det blev några öl och en del whisky medan vi försökte prata ikapp tiden. Framåt två somnade jag i min sovsäck. Patrik snarkade högljutt några meter ifrån mig.
Jag vaknade strax efter sju och kände att jag behövde luft. Laddade kameran och tog en banan innan jag gav mig ut i höstrusket. Efter tre kvart ute, en välbehövlig frukost och ombyte styrde vi mot en tjärn på skogen.
Efter 5-10 minuters vandring kom vi fram till ett vindskydd. Det skulle vi ha som bas. Både Mats och Patrik började fiska vid detta. Inga vak och inga flygfän på ytan.

Mats i plurret
Mats i plurret

Jag gick en bit längre bort och provade fiska nedanför några träd. Kanske patrullerar någon fisk här ifall det blåser ned något gott från träden.
Efter ett tag kom Mats bort till mig. Patrik försvann mot andra sidan. Mats och jag diskuterar fiske när det plötslig plaskar till i ytan. En bit ut har en öring tagit något. Kanske en spigg i strax under ytan?
Jag byter den nymf jag fiskat med mot en muddler med kona och kastar. Jag når inte ända ut men försöker ändå ett tag. Mats börjar frysa i det kalla vattnet och tar en promenad tillbaka till vindskyddet.
Rätt var det är plaskar det till igen. Denna gången lite närmare. Efter ett par kast känner jag en dragning i flugan. Fan, den tog inte. Ett par snabba hemtag så biter den i igen och jag får drilla.
Ingen stor öring men ok matfisk hoppas jag på.

Öring
Öring

8 hg är inte mycket att skryta med men det var kul ändå. Händerna blir kalla och jag går tillbaka till Mats och förbereder en brasa. Patrik kommer och vi grillar Chorizo och kabanoss med räksallad. Elden värmde skönt och korven smakade bra.
Vi fiskade en sväng till men det var kyligt i vattnet så vi packade ihop efter ett tag.
Hur som helst var det trevligt att träffas och kanske blir det en resa till sommaren igen.

Fisken blev till kvällsmål.

Öringfilé med pressad potatis och romsås
Öringfilé med pressad potatis och romsås

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.