Årets sista spel

Det har blivit många besök på orrmyren i år. Dags för årets nionde och sista. Jag funderade om det skulle komma några orrar överhuvud taget.
När jag satte upp micken i mörkret fladdrade det till ovanför mig. det fladdriga var nog en av orrtupparna för halvminuten efter började en orre gurgla i den riktning fågeln flög. Jag skyndade mig in och ett antal orrtuppar kom i mörkret. Jag tyckte mig se en höna vid sidan om gömslet med.

5 över 4 är det fortfarande mörkt
5 över 4 är det fortfarande mörkt

Alla orrar drog iväg kvart över fyra. Jag letade räv i skumljuset men såg inget. Tänkte att ormvråken skrämt dem och att de kommer snart.
Jag satt och spelade spel på telefonen när jag hör en orre flyga in på myren. Tittar ut genom gluggen och får se en duvhök. Jag skulle ha den på film tänkte jag och vred sakta dit objektivet. När jag slår på filmläget för att sätta fokus hinner jag se höken flyga vidare. 5 minuter senare tittar jag på kameran och den spelar in.
Duvhök som landat på orrmyren sedd med morgontrötta ögon
httpvh://www.youtube.com/watch?v=WwW7cs6TD5Q&vq=hd720

Drygt en timme senare kommer gänget med orrar tillbaka. Bara tuppar denna gång.
Spelande tuppar
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Ats1ZvKMWAU&vq=hd720

16 minuter senare så sticker alla orrarna igen. Jag skannar av efter duvhöken men ser ingen. Jag har lärt mig att höken låter bli skogshönsen på våren och tar av överskottet senare. Detta var iofs en yngling och den har kanske inte lärt sig ännu.

Jag tittar ut över en frostbelagd myr utan orrar
Jag tittar ut över en frostbelagd myr utan orrar

Min mick jag ställde ut för ca 3 timmar sedan fryser.

Frostig mick
Frostig mick

Dags att plocka ihop för denna vår. En sida har frusit fast i mossan så jag fick en del skräp med hem. Gömslet är nu torrt och lagat efter årets “stormar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.