Nyårsdagspimpel

Ett fiske som blivit tradition är rödingpimpel på nyårsdagen. Det är tidigt i säng på nyårsafton och upp tidigt på morgonen som gäller.
Denna morgon hade jag tur då Hampus hämtade mig på parkeringen. Markus hämtades några hundra meter från mig innan vi drog västerut. 120 minuter i bilen och inhandlat fiskekort anlände vi i mörkret. Det var många bekanta ansikten på plats redan. Vi som brukar vara först…
Det var blankis på sjön och snorhalt. Halvvägs ut stannade jag och satte på broddar. Det tog bara några minuter innan jag kände av första fisken. Förväntningarna ökade direkt men den fisken simmade vidare. Det tog ytterligare 10 minuter innan jag kunde landa en fin röding på ca 7 hekto. Det var så blankt på isen att jag inte kunde hålla i den sprattlande fisken så det blev ett satans trassel. När jag knutit om myska och upphängare tog det inte lång tid innan nästa fisk var fast.
Nu var jag värd lite fika 🙂

Fikapaus... Janne fiskar på i bakgrunden
Fikapaus… Janne fiskar på i bakgrunden

Hampus med vinterskägget på
Hampus med vinterskägget på
Anders och Markus har en djup diskussion om maggot
Anders och Markus har en djup diskussion om maggot

Halvvägs denna dag så kom snön yrandes. Hoppas det tok-snöar hemma 😛
Den lilla snö som kom blåste ihop i högar på isen.

4 matfiskar som blev 7 innan det var dags för hemfärd
4 matfiskar som blev 7 innan det var dags för hemfärd

Det blev en lyckad dag med bra fiske. Vi lämnade isen sist i alla fall. Skärpning med ankomst nästa år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.