Ny dag med vråkarna

Patrik och jag åkte till ett ställe jag var till för någon vecka sedan för att se om fjällvråkarna var kvar. På plats möttes vi av det bekanta ljudet av enkelbeckasin. Två starar hoppade ur ett gammalt hackspettsbo. troligtvis en boplats för dessa.
Vi gick mot kullen jag hade spanat vid förra gången och började med en fika. Med munnen full av smörgås rusade jag upp då en gröngöling landat i träden bakom oss. En vacker hackspett jag lagt alldeles för lite tid på att försöka få på bild. denna gången var det massor av kvistar i vägen så bilderna hamnar i sopkorgen.
Efter ett tag kom en av fjällvråkarna. Konstigt att de fortfarande är kvar denna tid, om det inte är nya som flyger förbi. Det var inte någon av de två jag tidigare fotat.

Fjällvråk, Rough-legged Buzzard, Buteo lagopus
Fjällvråk, Rough-legged Buzzard, Buteo lagopus

Vi tittade länge på vråkarna innan vi fick syn på ett par tornfalkar. De jagade också över fälten.
Jag såg inte en enda vråk eller falk nypa någon sork så jag tappade hakan när en korp dök ner på backen och flög iväg med en i munnen.

Korp, Raven, Corvus corax
Korp, Raven, Corvus corax

En härlig dag i naturen som avslutades med en pizza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.