Vandring i skogen

Igår hade jag med mig flytringen ut på gäddfiske igen efter pausen förra året. En härlig känsla att paddla fram tyst i vattnet och bara höra naturen. En sparvhök spanade in mig på nära håll från en trädtopp men så fort jag fick fram kameran flög den. Fisket gick tungt men till slut blev det 5 mindre gäddor. Vädret var kalas så fisket kom i andra hand.

Idag tänkte jag ta med teleobjektivet och spana/locka på älg. Först skulle jag ut med Gunsan och Ozzy i skogen. Vi vandrade på skogs och traktorvägar innan vi gick in på ett område med stigar. När vi passerat en myr såg jag årets första trattkantareller.

Trattkantarell, Funnel Chanterelle, Cantharellus tubaeformis
Trattkantarell, Funnel Chanterelle, Cantharellus tubaeformis

Jag har inte letat någon svamp men hört att det är för torrt i marken för att det ska finnas. På en liten yta hittade vi ett bra gäng i alla fall. Lagom till en trave mackor eller omelett. Ozzy’s doggybag fylldes med svamp.
Rätt som det var försvann stigen. Som tur var hade jag gps’en med så vi kunde följa med ändå. En skaplig regnskur sköljde över oss innan stigen uppenbarade sig igen. Efter detta blev det blött om byxorna. Ozzy var helt opåverkad och trivdes där han fick springa fritt i skogen.
Min inbjudan till mig själv angående älgarna får jag ha till godo. Man kan inte hinna allt 🙂

One thought on “Vandring i skogen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.