Fiskedags igen

Jag tänkte att jag skulle hinna med en till dag på isen innan julledigheten tar slut. Klockan ringde som planerat 06:24. Jag landade fort på fötterna och gnuggade mig i ögonen. Bredde lite mackor och klädde på mig innan jag for iväg.
Kvicksilvret for som en flipperkula hela vägen och det var tydliga variationer. Vid kusten var det -7 och toppnoteringen var -16. -4 var prognosen….
När jag kom fram var det -12 och jag behövde börja med ett besök i skogen. Typiskt….
En skön promenad till sjön var avklarad och precis när jag kommer fram får jag se en räv gina över isen. Kul! I övrigt var det helt tomt på sjön.
Jag traskade direkt till ett grund där det blivit fisk flera gånger tidigare men borrade hål och bytte prylar förgäves i ett par timmar. När jag åt smörgås satte jag en bjällra på spöet och den plingade till en gång men sedan var det dött.
En trevlig syn mitt i alltihop var en kungsörn som gled in mot sjön. Den hann knappt visa sig innan ett par korpar mobbade den och den flög bort igen.

Spår från korparnas tidigare besök på isen.

Korpspår, Raven tracks

Min 43:a i nedre högra hörnet…
Korpen kan bli upp till 130 cm mellan vingspetsarna (som ormvråk) och är en stadig kråkfågel.

Jag provade några olika ställen men resultatet blev tyvärr detsamma. Jag var besegrad denna dag.
Under dagen fick jag se en konstig(?) ljuseffekt. Solen sken på snön så det bildades en regnbåge. Jag försökte fånga detta med kameran men det syns bara rött och gult på bilden. Knepigt att det blev en så skarp linje av det hela.

Regnbåge i snön (nåja, det gick inte att få med alla färger)

Nu ska jag gå och valla skidorna för morgondagens tur….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.