Spår av djur

Det var länge sedan jag fiskade nu och suget var stort när jag kom fram till skogstjärnen. Tryckande värme i luften gjorde inte att jag trodde på det nå vidare men fisk får man aldrig om man inte fiskar.
Den spegelblanka ytan som mötte mig när jag kom fram förvandlades genast då vinden drog in. Jag fiskade med streamer under tiden och hade en dragning som jag inte lyckades förvalta. Vinden lade sig och välkomnade myggen. Fiskarna blev mer aktiva och gick i ytan och mumsade fjädermygg. Att fiska såna var inget jag funderade på utan gjorde tvärt om. En stor muddler fiskades igenom platser där öringar eller regnbågar visade sig.
Redan i första utlägget var de efter muddlern men jag missade mothugget.
I andra gick det bättre…

Regnbågsöring, Rainbow trout, Oncorhynchus mykiss

Jag var inte den första som försökt att fånga denna fisk. Funderade ett tag vem som gjort detta försök och kom fram till att det borde vara fiskgjuse alternativt havsörn. Minkens hörntänder borde lämnat spår efter sig och gädda borde inte huggit underifrån. Tycker mig dessutom se spår efter ett antal klor…

Regnbågsöring, Rainbow trout, Oncorhynchus mykiss

Tacksam för idéer om vad det kan vara….

Fisket med muddler fortsatte och visade sig vara ett vinnande koncept idag. Två bågar till blev det. Båda klart större än den första men den var ändå den fisk som bjöd upp till en ordentlig kamp. Knappt kilot och tömde ändå flugrullen på lina flera gånger.
Vinden kom tillbaka och fisken uteblev efter detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.