Strö-öring

Förra veckan var jag ut med flytringen för lite havsöringsfiske. Pålandsvind och höga vågor som ibland vällde över ringen och dashade mig i ryggen. Vattentemperaturen pendlade mellan 3.4 och 3.9 grader.
Idag var det dags för ett nytt försök. Frånlandsvind och varmare i luften åtminstone. Ringen lämnade jag hemma iom att det skulle bli en kort tur. Hela dagen hade vinden pinat de stackars träden utanför fönstret. Det hade det lättat något när jag gick till bilen iaf. Istället välkomnades jag av en ymnig störtskur. Jag hann inte mer än hoppa i vadarna och vada ut i vatttnet innan nästa störtskur kom. Mellan varven var det soligt och varmt istället.
Tempen i vattnet verkade klart bättre idag så om vinden vänder kan det nog bli bra imorgon. Jag fick iaf en strö-öring innan jag gav upp.
Lagom till middag…

Havsöring, Sea trout, Salmo trutta trutta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.