Heldag med min Canon

Det fina vädret såg jag inte skymten av när jag satte mig i bilen. Precis som gårdagen så var det kallt i luften. Ett par plus grader max. Ja, ja, jag hade inget bättre för mig i alla fall och allt var redan packat. Dubbla uppsättningar smörgås, en rejäl bit sockerkaka, choklad och tre cola light skulle få mig kvar utomhus. På väg till första stoppet såg jag en fågel som påminner om tidiga fiskemornar i trolska skogar.
Storspov med smaskig daggmask…

Storspov, ,Eurasian Curlew, Numenius arquata

Molnen hade om möjligt dragit ihop sig ännu mer och det stänkte smått på rutan när jag åkte vidare. I närheten av havet på ett hygge kom en örn seglandes med en fiskmås i hasorna. Juvenil havsörn…

Havsörn, White-tailed Eagle, Haliaeetus albicilla

Stannade till vid en slättsjö och såg tre bruna kärrhökar som seglade tillsammans på oftast hög höjd. Två hanar och en hona. Den ena hanen blev senare tokig när en äldre havsörn kollade in läget på sjön. Förrutom att se rovfåglarna flygningar fick jag också se himlen spricka upp och solen sken värmde en del.
Brun kärrhök hane…

Brun kärrhök, Western Marsh-harrier, Circus aeruginosus

Brun kärrhök hona…

Brun kärrhök, Western Marsh-harrier, Circus aeruginosus

Den här flög också på hög höjd men den hittar jag inte i min fågelbok…

Sångsvan?, Whooper Swan?

Efter ett tag åkte jag ut mot havet igen och kollade in några nya hyggen. När jag kom fram till hygget lättade en ormvråk från andra sidan hygget. Kanske hade den ätit middag där eller så vilade den bara. Ormvråk…

Ormvråk, Common Buzzard, Buteo buteo

Ännu en havsörn seglade förbi innan jag åkte vidare. Gammelskogen besöktes för att kolla efter diverse hackspettar. Endast större hack syntes till och det började bli för mörkt för mina äventyr så jag vandrade ganska snart tillbaka till bilen och gav mig av hemåt. Nu hoppas jag på mer värme så havsöringsfisket kommer igång vid kusten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.