Rödingpimpel

En tidig avslutning på en kort säsong blev det i dag. De närmaste två veckorna har jag ingen möjlighet att komma iväg och efter det tvivlar jag på att det finns någon is kvar. Dagen till ära skulle solen lysa på mig. 04:00 stängde jag av klockan och var framme på isen strax efter sju. Sex timmars fiske gav ett antal abborrar. Rödingen lyste med sin frånvaro. Under en fikapaus pinglade det till rejält i från mitt spö och ett mothugg senare kunde jag landa en fin röding. Ingen bjässe men en fin matfisk. Jag försökte ett par timmar till men ingen mer röding ville prova.
Trött med rosenröda kinder kommer jag att somna skönt ikväll.

Röding, Arctic char, Salvelinus alpinus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.