Underbar dag

Vilken härlig dag det blev. Spenderade en “fridag” ute i naturen med fiske och grillning. Solen sken från klar himmel sånär som på en liten stund. Temperaturen måste ha legat på +4 i snitt.
Kände små dragningar redan i första hålet men inget mer hände där. Vi flyttade ut en bit och efter att två par JAS-plan hade gjort lågflygningar över sjön kände jag liknande dragningar igen. Ett motthugg och några meter lina senare landade jag en abborre. Inte vad jag önskade men det var alltid något.
Efter fikat vandrade vi ned mot “änden” av sjön för att prova en djupkant men där hände inget på en halvtimme. Vi gick tillbaka för att vara närmare bilen där vi hade ved och mat. Där lyckades jag till slut få en regnbåge innan vi tog matpause.
Som vanligt gjorde jag elden och Patrik lagade maten. Medan vi väntade på grillglöd fiskade vi en bit utanför grillplatsen. Efter det satte
jag upp spöt med bjällra.
Patrik grillade hamburgare och jag han precis ladda på tillbehören och ta en tugga innan min språngmars ut till spöt. Det blev bara en signal från bjällran så jag gick tillbaka igen. Händelseförloppet upprepades sedan två gånger till innan jag tog med hamburgaren ut till hålet. Till slut blev det fast fisk men den lossnade strax under isen.
Vi käkade klart och gav oss ut på isen. Efter ett tag hade jag fast fisk igen men även denna gång släppte den i iskanten.
Klockan drog iväg och vi packade ihop för dagen. Vi hade fått ladda batterierna hela dagen och kände oss nöjda.

Tight liten mössa passar inte långt yvigt hår 😀

Regnbågsöring, Rainbow trout, Oncorhynchus mykiss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.