Samyang 8mm

Idag tog jag en paus från fisket. Hade hoppats på bättre väder då jag skulle prova ett nytt objektiv men det blev grå himmel hela dagen det var inget vidare. Det kom i alla fall inte mer än en störtskur.
Samyang 8mm är ett fish eye objektiv. Ungefär som att kolla genom tittögat på en dörr fast detta är fulltecknande. Det vill säga det täcker ända ut i hörnen.
Vid bra väder hade jag tänkt ge mig ut i skogen och leta underliga skapelser och ta med mig fikarygga.  Nu blev det improviserat med bilen istället.
Började i en park där jag tänkte fota en allé men utan löv på träden såg det underligt ut. Gick vidare och provade lite annat.
Höstdunge…

Hälsade på en kompis och på vägen därifrån såg jag en skock får som vaktades av en lama. Stannade för att titta närmare på laman men den stod parkerad mitt på ängen som en engelsk bobby. Laman tror jag används som vakter mot rovdjur. De ska visst vara ilskna av sig om det behövs.
Bähähä…

Stannade till vid en nedlagd fabrik/sågverk och kollade in bygnaderna.
Taket i stora hallen…

Köket…

Vidare mot Mackmyra herrgård och destilleriet. Det var ett tag sedan jag var där nu.
Hästar vid stallet…

Gångbro i parken…

Destilleriet ligger kvar där jag senast såg det. Det luktade trevligt utanför.
Nu fick jag med hela byggnaden…

Åkte därefter till ett nedlagt järnverk och strosade runt. Här var det full kommers en gång i tiden.
Gångbro över ån…

Gammal elcentral…

Byggnader av slaggsten…

Brant räls till toppen…

Objektivet är manuellt och det blir en del fepplande då jag sällan kör manuell focus. Jag ska göra nya tester innan det går att ge en bra bedömning av detta då det säkert är klart bättre med bra ljus och blå himmel ger en helt annan dynamik i bilderna.
Ska också filma med det då jag sett att det går att få bra effekter.

2 thoughts on “Samyang 8mm”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.