Promenad med kameran

Efter en hel dags lördagsjobb hade jag plannerat en friluftsdag med flugspö och kamera. Nu visade det sig att det ligger is på ån så det var bara att glömma fluggrejorna. Dessutom hade jag sovit väl länge så mitt nya Optimus Crux med kastruller fick stanna hemma. Jag bredde mig några mackor och packade dessa med en läsk i ryggan så att jag hade något att tugga på.
Många arter av fågel har nu hittat till södra Norrlands kustland. Stenknäcken visade sig ganska omgående.
Därefter dök denna fink upp…

Stod ett tag och inventerade luft och grenar. Entita, grönsiska, grönfink, koltrast, större hackspett, nötväcka, domherre, talgoxe, blåmes,stjärtmes, steglits, stenknäck… Uppe i luften flög ett gäng tofsvipor och någon storskarv förbi. Måsarna kraxade hej vilt när sparvhöken närmade sig.
Efter ett tag dök denna lilla gynnare upp…

Om några dagar ska jag tillbaka och försöka få lite bättre bilder på dessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.