Pimpel i Dalarnas vargmarker

Hampus och jag mötte upp Anders och Danne i urskogen. Kvicksilvret visade -15 i bilen när vi klev ur. Ännu en bister dag startar…
Jag hinner knappt sätta mig till ro innan Anders tar en öring. En öring på ~6 hg som han snabbt sätter tillbaka. Wow, är de på gång!? Koncentrerat stirrar jag på spötoppen men inget händer. En kvart senare är det dags igen.
Anders tar upp en fin öring som sparas till kommande middag…

Av med blänke och på med liknande balansare som storfiskaren kör med. Nu är jag beredd. Det rycker i spöt och ännu en öring kommer upp på land. Också denna gång ur Anders hål. Han tappar senare en fisk till i samma hål. Både Hampus och Danne har känningar där vi startade men fisken buttar bara på grejorna.
Jag rör mig bortåt en bit och provar. Här får jag min första kontakt men bara en buttning här också. Danne och Anders gör mig sällskap medan Hampus sätter igång med matlagning. Efter ett tag pillar det till lite i fiskegrejorna innan jag lyckas kroka en firre. Äntligen, min första pimpelöring.
Jag blev inte besviken över att den inte var någon öring… Röding på 1.1 duger det också  ; )

Hampus var klar med sin kryddkorvsgryta med sötpotatis och den smakade utsökt. Varm mat passade som skridskon vid detta laget. Efter maten fiskade vi oss ned mot ett grund som vi kände till. Ryckningar här och var men ingen fisk vill bita i ordentligt. Klockan gick och vi beslöt oss för att prova utgångsstället ännu en gång för att se om fisken vaknat till liv där. Det började skymma och jag plockade ihop grejorna. Hampus kontrade med att dra sig en fisk. En lagom stekpannefisk till morgondagens middag.
Min röding är nyligen filéad och ska efter några dagar i frysen gravas. En vanlig och en del med rökig whisky. Mums  : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.