Stugan på berget

Min far har en stuga i trakterna av Sollefteå. Där tillbringade jag årets födelsedag. Utan tårta och paket
På kvällen firade jag med en Caoli Ila 29 yo Single Cask. Jag har inte varit här på åtta år men det mesta är sig likt. Ett antal kalhyggen var den största skillnaden jag kunde se. Stugan finns i en äldre by uppe på ett berg. I sina glansdagar var det ett flertal bofasta som bodde där och skolan  hade 50 barn i olika klasser.
Pappas bästis Vidia var med på resan. Hon är världens goaste hund. Så snäll och go men ändå busig och lite valpaktigt klumpig.

Denna period var varm. Blå himmel och ca: 25 grader i luften. Jag som hade tänkt fiska en del. Lite “normal” avkoppling är heller aldrig fel. Den andra kvällen på berget var magisk. Vi skulle gå och lägga oss men innan dess skulle jag släppa ut Vidia en stund. Jag och mina kameror blev ute ett tag. Bilder på himlen och månen kan bli riktigt vackra.

Link

Mycket avslappnande övningar utfördes förrutom gräsklippning och krattning. Vi hade tidigare denna dag fiskat i en närliggande sjö som har en hel del stor aborre. Vattnet var 30-40 centimeter högre än normalt. Kanske var det därför de större uteblev? Jag provade mest med flugspöt det var ingen hit men jag gick inte lottlös. Mask var det sug efter. Men inga sörre borrar på det heller. 3 hekto är iofs inte småfisk men när det finns på kilo så är det det som räknas. Kvällen ägnades år bäcköringsmete. Det blev mest småfisk i de mindre bäckarna. Ån hade dåligt med vatten…
En av de snåriga bäckarna…

Kvällen dagen efter letade jag mig till en närliggande å, nåja, två mil ifrån. Där är verkligen vackert. Jag hann inte lägga ut flugan förrän mindre öring eller harr var där och dränkte den. Såg ett fint vak men småfisken förstörde detta äventyr. Fiskade en del på nymf också men det gav inget.

Sammanfattningsvis var det knappt fem härliga dagar norröver…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.