Storöringjakt i Knätofsland

Sista chansen på Rockenfisket. Denna dagen var efterlängtad. Skitvädret var borta och även om det inte blev så bra som väderprognoserna lovat så var det helt okej i alla fall. Bilen packades och jag drog iväg upp på skogsvägarna till en av örinssjöarna. På en annan i närheten satt Hampus. Han skulle vara kvar över natten och jag tog mig inte tid att åka dit då det skulle bli en promenad ut och hem som skulle ta min dyrbara tid.
Såg genast några vulgaotor då jag lade i flytringen. Härlig, detta kunde bli vakfest. Något enstaka vak syntes men jag såg aldrig att det tog någon sjösandslända. Fiskade både med nymf, kläckare och dun av denna variant men inget påslag. Ett och annat vak till höll spänningen uppe. En av gångerna var det en öring på minst ett par kilo som gjorde ett luftsprång.
Det kläckte även mindre bruna dagsländor men dessa brukar inte de större öringarna bry sig om. En och annan grandis kläckte också och dessa stora nattsländor kan locka upp större öringar. Körde både streaking caddis modell större och kläckare men inget påslag. Jagade efter en fisk med flytringen men den var snabbare än mig och vaken dog ut innan jag kommit fram. Pratade med Hampus och han hade lyckats fått en öring på 1.3kg. Inte illa. Dock inte på vulgatan.
Nu har jag alltså fiskat på denna sjö två gånger i år. Första gången innan det kommit igång och den andra när det var slut.
Snacka om timing. 
Ephemera Vulgata. En av de två största dagsländorna vi har i Sverige…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.