Klubbtjärnen

Då vi “fyllt på” med fisk i tjärnen för ett tag sedan tyckte jag att det var dags att prova lite regnbågsfiske. När jag gick genom skogen hade jag inga större förhoppningar men ville göra ett försök åtminstone. Redan när jag höll på och satte ihop spöt hörde jag ett vak och det var välkommet.
En riktigt trevlig överaskning kom när jag hittade min andra #5-rulle i västen. Den som jag vänt upp och ned på huset efter. Tänka sig, la jag den där!?
Bruna dagsländor #12 flög över tjärnen så jag knöt på en immitation av en sådan. Fiskade av kanter och en bit ut då bågen gärna går efter kanterna i vår tjärn. Inget hände på 30 minuter förutom några vak som jag inte kunde lokalisera. Ett och annat vak mitt utepå var det förstås men dit kommer man inte med flugspö…
Jag knöt istället på en rejält tung streamer som brukar fungera här. Det tog inte många minuter innan jag fått min första fisk. Några kast senare kände jag en dragning precis när jag skulle lyfta upp grejorna men den ville inge mer. Jag rörde mig uppåt och lyckades omgående ta en till. den var i riktigt bra kondition. Efter att ha känt två stycken dragningar i fiskimmitationen lyckades jag senare ta min tredje regnbåge. Denna beslutade jag att behålla som matfisk. Tre bågar på en timme och femton minuter. Nu har det äntligen börjat. 
Fiskarna låg på ca kilot alla 3…

One thought on “Klubbtjärnen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.