Gäddfiske

Dags igen för flytringsfiske efter gädda. Äntligen lyckades jag lura ut Robban.Inget njaaaa, denna gång. Efter fredagens fiske var han sugen på lite gädda. Jag väntade mig fint väder och trevligt fiske. Robban väntade sig att få fisk vilket jag också lovade honom. Om inte annat skulle han få en av mig  : )
Vädret gick inte att klaga på. Om man gillar regn det vill säga. Temperaturen var det heller inget fel på om man gillar kyla. Fem plussgrader visade kvicksilvret. Promenaden ner till vattnet gjorde susen och lite värme han kroppen bygga upp. Robban bjöd på oxkorv när vi var framme. Den var riktigt god. Tack Robert!
Även denna gång började det trögt. Om än trögare än vad det var sist.
Robban nöter på…

Efter en stunds fiske blev vi både frussna och hungriga. Vi stannade till vid och plockade fram lite att äta. Inge oscarsmiddag men varm mat i alla fall.
Sohlbergs godingar i “grytan”…

Fisket resten av turen gick i nötandets tecken. Vi nötte och nötte men ingen fisk behagade att kroka på. Vi bytte flugor, fiskade snabbt och lugnt, kastade i kanten och mitt utpå men inget hjälpte. Tur att sällskapet var gott så att fisketuren blev lyckad ändå. Mycket FRISK luft fick vi också.
Nybunden fluga som inte gjorde sitt jobb…

Robban tog fram den underbara oxkorven innan vi gick tillbaka så smaken av ett misslyckat fiske blev bra. Inte bröt jag mitt löfte till Robban om att han skulle få fisk heller. Jag sa bara inte när han skulle få dem. Havsöringen närmar sig kusten. Det kanske blir en sådan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.