Fågelfoto

Intresset av rovfåglar är som vanligt stort under vår till höst. Jag hade tidigare sett havsörnar vid några tillfällen under året men bara på längre avstånd. Nu har ju många övriga arter kommit tillbaka också så som vanligt gör jag ett försök med kameran. Någonting som jag först trodde va en ormvråk visade sig vara en duvhök. En fågel jag inte ser så ofta. Dels för att den inte är lika vanlig och dels för att den gärna håller till djupare in i skogen.

På väg ut mot sjön såg jag även en hackspett som jag inte lyckats se tidigare. Den tretåiga. Den är lätt att känna igen då den har gul/orange hjässa istället för röd som flera av de andra.

Väl på plats beskådade jag på avstånd ett par äldre havsörnar som stred mot en mås. De 3-4 minuter jag såg klarade sig måsen bra genom tvära kast och lågflygning över sjön. Den hade även hjälp av sin kompanjon som gjorde allt för att förvilla örnarna. Hur det slutade vet jag inte för en brun kärrhök stal min uppmärksamhet.

På vägen tillbaka visade sig även den något märkliga stjärtmesen.

Någon dag tidigare, när jag besökte fågelvärlden, fick jag syn på en av de två Rördrommar som finns vid sjön. En fågel som normalt hörs ofta men “aldrig” syns. Lätet är som när någon blåser i en tom glasflaska. Är man tillräckligt nära kan man även höra den tunga inandningen.

Denna dag såg jag även brun kärrhök, sparvhök och en yngre havsörn. Hoppas på att vädret blir klart så att jag kan varva havsöringsfisket med en del fotografering.

0 thoughts on “Fågelfoto”

  1. Hej. Fina bilder. Luktar fräscht och gott, och nytt.
    Hoppas du får fler, men vita örnar efter waxholmsbåten antar jagf att du fnissar åt./della

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.