Rödingpimpel i väst

SMHI lovade växlande molnighet på söndagsmorgonen och lika dant på eftermiddagen. Strax innan vi anlände vidl sjön visade termometern -15. Himlen var klarblå och solen sken med värmande strålar tidigt på morgonen. Fisket började trögt men efter ett tag lyckades Putte dra  en röding på dryga 8 hg. Solskenet värmde våra anleten hela dagen och det redan röda skinnet skulle förmodligen bli ännu rödare efter denna dag. Fiske och fika varvades hela dagen. Peppe somnade ifrån stundtals denna härliga vårdag. När det började diskutteras hemgång runt halv fem-snåret lyckades jag äntligen få en på kroken. 0.95kg röding luftades för första gången. Jag fick snabbt mina kamrater runt mig som fiskade frenetiskt. Hampus fick napp ganska snart, en abborre på 4-5hg, napp igen och ny abborre. Denna på 8-9hg. Hampus var inte glad. När han äntligen fick en röding så var den i Wanke-size. Dvs. lika stor som ett finger.
Hemgång efter en fin dag på isen kändes lätt. Frisk luft ger kroppen energi.
På morgonen efter (idag) tittade jag mig i spegeln. Knallröd.
Tack så jävla mycket SMHI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.