Gyllbergen igen

Den här dagen skulle jag lastat kajaken på bilen och packning till den. Tanken var en tur och slå upp tält på lämplig plats. Det skulle regna en hel del hemma och regn är inte speciellt kul i kajak eller kanot. Inte över huvud taget när jag tänker efter. I Dalarna skulle det inte regna så mycket. Det fick bli en resa dit istället med vandringskängor, tält och ryggsäck. Jag fick med mig Gunsan också och det var ju bra. Det blev till slut Gyllbergen vi skulle vandra i.
Det var fint väder när vi startade. Efter ett tag kom det skurar blandat med åska. Vi stannade vid ett vindskydd och käkade matsäck. Precis när vi skulle gå kom en störtskur. Skönt med tak över huvudet. Halvvägs var det ganska bred stig. Den andra halvan var det smal stig och mycket ris. Riset var blött och hälften av detta vatten rann nog ner i mina kängor 🙂 På eftermiddagen kom en sådan där störtskur igen. Vi hade bara några hundra meter till att komma under tak så vi sprang. Det enda som var torrt var våra regnkläder 🙂
Vi lånade en raststuga och försökte torka oss lite. Vi käkade där och fick kläder torra. Kängorna gick det inte lika bra med men det var ett senare problem….

Idag skulle det vara liknande väder som dagen innan med skurar till och från. Då det var uppehåll och soligt på morgonen gick vi upp tidigt, käkade frukost och begav oss tillbaka. Vi hade tur att det inte kom något regn alls och i Dragbergsgatan hade det varit jobbigt med regn. Nu var det bara lite blött och det gick bra att ta sig fram över stock och sten där. Lite regningt och blött men en rolig tur ändå. Kanske inte lika trevlig som den första vandringen vi gjorde här då vädret var annat: Gyllbergen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.