Hamra Nationalpark

Ännu ett besök i Hamra stod på agendan. Ryggsäckar packades med sovsäckar, tält, kläder och mat. Fint väder men blåsigt skulle det bli, härligt 🙂
Vi började i östra ändan och gick utmed vackra Svartån upp på myrområdet. Det är som att använda en trappmaskin i 5 kilometer då det går upp och ner hela tiden. Här finns många fina platser att stanna till på och se små fall. I skogen bredvid ån står och ligger en del stammar med brännskador (brandljud). Många vridna gamla saker…
Det stora myrområdet ger härlig utsikt. Tidigare på året kan man se en hel del fåglar på myrholmarna men nu var det bara enstaka kvitter från träden.
Vi stannade vid vindskyddet och lagade mat. Jag fick visa mina kockkunskaper och bjöd på bacon med makaroner och riven ost. EFter mat och disk gjorde vi ett ryck mot huvudentren i parken. Det blev till att vända när vi såg en husbil så vi hade kanske 150 meter kvar till “mål”. Det var gott om tid kvar innan solen skulle gå ner när vi kom tillbaka och tur att vindskyddet var ledigt. Korvgrillning, whisky och mycket prat avslutade kvällen. Vinden mojnade och det var i stort sett vindstilla när vi la oss.

Jag gissar på att en termometer visade 0 eller strax under tidigt på morgonen. Lite kyligt att hoppa ur sovsäcken men värmen kom snart igång.
För att orka trampa tillbaka stoppade vi i oss en bra frukost. Något sämre väder men lite blå himmel visade sig. En skön tur tillbaka även om benen känndes lite ibland.

På vägen hem stannade vi till och hälsade på hos Ann, Jens och deras +50 huskys. Trevligt att träffa allesammans. Energin som deras hundar hade skulle jag behövt inför hemresan 🙂

Hjärtat Blitzen tryckte sig mot buren för att bli kliad. Så gjorde många andra också men just Blitzen har jag lite extra kärlek till.
Blitzen och jag en vinter i fjällen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.