Kajaktur igen

Idag var det dags. Nu skulle jag prova en sträcka jag tittat ut på kartan för något år sedan. Det skulle bli 12.5 kilomer och 10 av dessa i å. Sovsäck och kök packades ihop med kåsa och whisky. Något trevligt på kvällen blir nog bra. Skulle det bli allt för tråkigt hade jag surfplattan med några avsnitt Jack Ryan med också 🙂
Det var bitvis stenigt ock jag lyckades gå på ett par stycken. Inga större grundstötningar men glad att jag har en Prijon. På de öppna ytorna blåste det på. Här fick jag sällskap av 4 lärkfalkar som måste häckat på någon ö i närheten. Till ön med vindskyddet kom jag ganska sent. Det fanns inge ved så jag stekte 5 korvar på gasköket.
Det tog inte så lång tid innan det började skymma. 00:30 hoppade jag i sovsäcken. Vid 4 kom myggen. Jag hade sovsäcken halvt öppen de kunde inte undgås. Jag startade Thermacellen och efter 20 minuter var det lugnt igen. Upp vid 6 för frukost och packa ihop pinalerna. Nu hade jag bara några kilomer kvar i den tilltagande vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.