Tivedens Nationalpark

Egentligen visste jag inte så mycket om Tiveden. För några år sedan såg jag några bilder därifrån men visste inte mycket mer än så. Det blev till slut en ganska stor aha-upplevelse.
Tält, sovsäckar, gaskök och övrig utrustning packades. Tältning får inte ske i nationalparken förrutom på anvisade platser som var markerade med rep. Dessa platser fanns inte med i vår plan utan vi bestämde att vi skulle sova utanför parkgränsen istället. Likaså var det med köket. Inte ens gasolkök fick användas i parken utom på specifika platser.
Resan ner gick bra och det var fint väder ända till vi var i närheten av Tiveden, då kom regnet. Det höll i sig fram till sen eftermiddag första dagen. Under vår tur hade vi blandat väder med allt från klarblå himmel till störtskurar. Poncho är riktigt bra då det bara är att slänga över sig själv och ryggsäcken.
Vandringen är rätt utmanande här. Det är mycket upp och ner och blev inte lättare av blöta rötter och stenar. Stora flyttblock kantade för det mesta vägen vi gick. Lite annorlunda jämfört med Gästrikland.
En mycket fin nationalpark väl värd att uppleva.

Huvudentrén

Stenkällehuvud

Regnet det bara öser ner….🎵

Vitsand

Hjälp, den faller

Vitsandsgrottorna

Junker Jägares sten, 15 meter hög

Stenkällan

Stigmanspasset

Trollkyrkesjön

Lilla Trollkyrkan

Oxaberget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.