Mer underbar tältplats

Hamra Nationalpark

Dags igen för ny utehelg. Denna gången följde jag väderkartan långt innan. Det var stor chans att det skulle bli regn. Sonfjället låg bra till ett tag men där skulle regnet dra in på lördagen. Till slut fick vi chansa och det blev strax väster om Los vi hamnade. Det var gråväder men uppehåll. Det blev en lagom avslappnad vandring med 9 + 6 kilometer lördag – söndag. Den härliga tältplatsen jag hittade förr fick vi precis plats på. Det blev till att knyta om lite snören för att få ned absiderna bara. Middag bestående av Laks och pasta satt fint på eftermiddagen. Efter maten tog jag mig en whisky i “köket”. Det blev ett par till i tältet när vi spelade kort. Vi fortsatte i samma anda på söndagen. Avslappnad vandring med stopp för intressanta vyer eller saker att ta bilder på. Det flög små vattenkristaller i luften men inget att bry sig om. När vi var tillbaka på myren tog vinden i och kylde oss. En riktigt härlig tur. Vi hade inte klarblå himmel och sol men vi klarade oss från regn ända till vi skulle hoppa in i bilen. Det börjar bli en vana det här med regn när vi kommer till bilen 🙂

Nationalparksentré
Nationalparksentré
Myrpöl
Myrpöl
Vitmossa
Vitmossa
Fönsterlav
Fönsterlav
Höstlöv
Höstlöv
Vindskydd vid Ormtjärnen
Vindskydd vid Ormtjärnen
Dagg
Dagg
Höst i backen
Höst i backen
Brandljud
Brandljud
Gunsan dokumenterar
Gunsan dokumenterar
Lunglav på sälg
Lunglav på sälg
Låga
Låga
Gunsan
Gunsan
Svartån
Svartån
Underbar tältplats
Underbar tältplats
Köket
Köket
Mer underbar tältplats
Mer underbar tältplats
Andra sidan
Andra sidan
Fallhöjd
Fallhöjd
Frukost på G
Frukost på G
Uppsättning på hällmark
Uppsättning på hällmark
Hällmark
Hällmark
Litet fall
Litet fall
Större fall
Större fall
Ej flottad å
Ej flottad å
Fler små fall
Fler små fall
Stenigt på sina håll
Stenigt på sina håll
Blåsigt på myren
Blåsigt på myren
En sista vy över en dunkel myr
En sista vy över en dunkel myr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.