Drönare och kanot

Idag skulle det enligt prognos vara nästintill vindstilla. Dags att lära sig hantera drönaren från kanoten kanske? Den modellen jag har (DJI Mavic 2 Pro) är nog inte tänkt att handhålla vid take off och landning. Jag testade några gånger på baksidan hemma innan vi åkte iväg och det gick förvånantsvärt bra.
Bilen packades med det som behövdes. Till och med kanotvagnen kom vi ihåg. Det blev skumpiga små vägar på slutet men en stor vändplan hittade vi att parkera i.
Efter vi paddlad en bit var jag “mogen” att testa drönaren. Att få iväg den gick galant. Det blev någon snabb bild sedan skulle jag testa att ta hem den. Det var klart svårare än hemma på altanen. Det var inte vinden som ställde till det utan att kanoten drev på vattnet. Ett tiotal försök senare och många svordomar så kunde jag äntligen få ner den i handen. Det här behöver jag träna på mer på land i olika förhållanden. Rullande skateboard kanske?
Vädret var ganska bra. Lite för varmt för min smak men det var kul att se lite nya vatten. Fina holmar med skapliga tältplatser så det kan nog bli fler turer här. En fin plats att fika på hittade vi också.

2 thoughts on “Drönare och kanot”

    1. Hej Johan!
      Det är en väldigt gammal kanot jag köpt för en 500-ing.
      Tror inte det står vad det är men den flyter i alla fall 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.