Dellenbanan

När jag fyllde år fick jag en upplevelse av Gunsan. Något vi hade pratat om men inte tagit oss för. Vi skulle ut och åka dressin. I Delsbos gamla tågstation finns det att hyra enkel och tandem. Därifrån kan man åka västerut mot Ljusdal eller österut mot Hudiksvall. Man kommer inte ända fram åt något håll utan får vända vid Hybo i väst och Näsviken i öst. Min tanke var att köra ut med packning och tält så vi gjorde en uppgradering av “paketet” och gav oss iväg på dressinen.
Det var förvånansvärt lätt att trampa när man fick upp farten. Vid vägkorsningar fick man kliva av och leda fordonet. Vi hade koll på några sjöar på kartan och hoppades kunna slå upp tältet vid en av dem. Vi letade men såg inga bra platser. I Hybo vände vi. Hybo station är privatägd berättade de som bor där. De var glada att jag kollade läget innan jag gick fram. Han sa att de hade problem med folk som stod och tittade in genom fönstret och dörren på baksidan var de tvungna att stänga annars lånade folk toaletten.
På tillbakavägen stannade vi till, gick genom skog och över ängar för att leta tältplats. Stugor som inte fanns med på kartan stod här och var och strandskyddet måste ha pajat totalt i byggden. Till slut hittade vi en bra plats med brygga 200 meter ifrån. Tältet åkte upp, mat kastades in i gapet och vi tog på oss badkläder. Det var kallt men skönt att tvätta sig.

Natten var blåsig och morgonen kall. Skönt med lite variation när gårdagen var äckligt varm. Vi brassade igång vatten på köket till Gunsans kaffe och stoppade i oss några goda smörgåsar. Sedan packade vi ihop våra pinaler och gav oss av mot Delsbo igen. Där tog vi av packningen och la den i bilen. Därefter satte vi av mot Näsviken för att få se den sidan av spåret. Två tunnlar stod på menyn. Efter vi vänt i Näsviken teamade vi ihop oss och drog upp hastigheten rejält. Kul att pusha på de sista milen. Totalsträckan blev 7.8 mil.
Vi hade behövt lyfta av dressinen 4 gånger på lördagen. Det blev totalt ca 15 ggr. Jag har inga valkar i händerna men höll på att få nu av den 110 kilo tunga kärran. “Resanden” mot Ljusdal har förkörsrätt. På hemvägen från Näsviken fick vi titta på andra som lyfte 🙂

Jag klippte ihop lite bilder och filmklipp tillsammans med ljud från banan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.