Hamra Nationalpark

I dag hade jag bokat pappa för en resa till Järvzoo. Vi brukar åka dit ibland och kika. När vi varit där har det varit lugnt och skönt, aldrig en massa folk. När vi kom fram nu så var det fullt på alla parkeringar och lång kö för att komma in. Efter lite funderingar valde vi i stället att åka till Hamra Nationalpark.
Molnen drog ihop sig och blev mörka ju längre norrut vi kom. Det regnade till och från. När vi landade vid Myrentrén så regnade det lite grann men sprack snart upp och blev blå soligt. Efter två korvar kom ösregnet. Jag var så hungrig så jag ignorerade regnet och grillade på medan farsan tog skydd. Det slutade regna efter 20 minuter och efter det hade vi bättre lycka med vädret.
En kort tur till utkikstornet blev det innan vi åkte till Huvudentrén där vi gick “trätrottoaren” till Svansjön och vände. Lite koll på informationsskyltar och vidare mot entrén vid Svartån.
En bit upp efter den steniga, rotfyllda stigen ligger en urbergsbassäng som gröpts ur av de forsar som bildades när inlandsisen smälte. Vi gick över bron och tillbaka på andra sidan ån.
Det blev en lång dagstur men trevligt att återse dessa trakter. Synd bara att vi inte åkte hit direkt och att jag hade kameran hemma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.