Vasaloppet

skulle jag aldrig få för mig att åka. Alldeles för mycket folk på samma plats. Om jag hade gillat trängsel så skulle jag hellre åka till Stockholm en måndagmorgon.
Vasaloppet höll på för fulla muggar när jag hämtade Gunsan. Vi skulle åka vårt eget Vasalopp idag. Inte lika långt men det var nog mer på vårt sätt Gustav tog sig fram mellan Sälen och Mora. Vi körde 15 km ospårat genom skog, över myrar och på sjöar. Att åka den här typen av “spår” måste ha en längdfaktor på 1.5x för det tar på. Ibland stannade vi och spanade i solen också.

Gunsan diggar solen
Gunsan diggar solen

Efter gårdagens och nattens kraftiga vindar var det mycket barr i skogen så det var skönt att hitta öppna ytor att åka på. Nästa skidtur hoppas jag blir på ett större naturområde som i stort sett bara är myrmarker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.