Till fots igen

Nu var det helg igen och dags att röra sig i skogen. Helst hade jag åkt skidor eller använt snöskor men det ser tungt ut denna vinter. Nu är det början på våren till och med så skidorna får vila till nästa säsong.
Gunsan och jag packade stora ryggsäckar för övernattning i en fäbod vi känner till från tidigare år och har sovit där ett par gånger. Den här gången fick Loke följa med också. Han är lite för ung för att ligga i vindskydd än.
I veckan var väderprognosen inte så bra men när vi parkerade var det klarblå himmel och solen värmde skönt. Det blev någon timme på diverse underlag innan vi kom fram till fäboden. Eldstaden gjordes i ordning så att fi fick i oss kolbullar med rårörda lingon. Inomhus var det kallt. Tempen var strax under nollan så det skulle ta ett tag att få upp värmen. När elden var tänd värmde jag en miniflaska med whisky och njöt av den vid brasan. Gunsan värmde händerna och Loke vilade.
När solen dalat ned gick vi till den intilliggande sjön och kikade. Isen var ganska sunkig så det var inget jag ville testa. Vi stannade på åkern nere vid vattnet och kastade pinne åt Loke innan vi gick in. Det blev en trevlig stund i dagens sista strålar.
Under kvällen lekte vi med Loke, spelade vi Yatzy och grillade korv. Jag hade med en extra whisky att njuta av också. Loke var duktig och höll sig runt oss när det var dags för tandborstning på kvällen. När han rastat gick han till dörren igen. Det blev 17 grader inomhus så det var varmt och skönt när vi skulle sova. Loke låg på golvet nedanför oss.
När jag vaknade vid fem studsade han upp. Han följde med ut och rastade och var sen lika duktig att gå tillbaka till dörren igen. Det blev ett par timmar till i bingen innan det var dags för frukost. Eld tändes i både kamin och spritkök. Det var gott med något varmt på morgonen. Loke gillade ostsmörgåsarna han med.
När det var dags för tandborstning var Loke med ut igen. Den här gången ville han absolut inte komma in. Han bara busade och sprang i cirklar runt mig. Till slut blev han inlurad av en tennisboll 🙂
Morgonens snöfall hade nu övergått i regn. Det gjorde inte så mycket då vi bara skulle gå tillbaka till bilen igen. Ännu en härlig tur att lägga på minnet.

Gunsan och Loke
Gunsan och Loke
Mina två ˂3
Mina två ˂3
Det är inte alltid så lätt att ta bilder med hund :-)
Det är inte alltid så lätt att ta bilder med hund 🙂
Fäbodstugan
Fäbodstugan
Perfekt bredd för en hund
Perfekt bredd för en hund
Kolbulle
Kolbulle
Badbrygga
Badbrygga
Pinnar är kul
Pinnar är kul
Blir det bra så här?
Blir det bra så här?
Jag hittade den!
Jag hittade den!
Ta hit min pinne!
Ta hit min pinne!
Men nu då....
Men nu då….
Skynda er.....jag vill hem nu
Skynda er…..jag vill hem nu
Det här är sista bilden jag ställer upp på
Det här är sista bilden jag ställer upp på

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.