Frusen myr

Den mörka sidan

Inte nog med att det är mörkt ute för det mesta nu. Jag har även klivit över till den mörka sidan. Tur att det är den 21/12 imorgon. Då vänder det :-).
Drönare har inte funnits på min lista över ljud jag gillar att höra direkt men det var klart lättare att störa än störas. Nåja, jag flyger mest på glesbefolkade platser så jag hoppas att jag inte stör så många.
Inlärningskurvan är brant. Mycket av det kan jag skylla på temperaturen och stela fingrar. Det är inte bara åldern 🙂
Att flyga går bra men att flyga lagom sakta och svänga alternativt stiga/sjunka något är mer bekymmersamt. Med lite träning kommer det nog snart.
Först och främst var det för stillbilder ur ett annat perspektiv jag skaffade den men det blir väl några filmklipp också.

Myrar har jag alltid gillat. Speciellt frusna när man kan åka skidor där. Med drönare kan jag njuta av myrar som inte är frysta också.

Helikopterplattan beredd att ta mot farkost
Helikopterplattan beredd att ta mot farkost

Kyrkan i området där jag bor. Där har det blivit en och annan skolavslutning.

Bomus kyrka
Bomus kyrka

Inte långt från platsen där tobaksfabrikör John Rettig hade sin ståtliga 20-rums villa med tinnar och torn tömdes överskottsmassor från ett vägbygge till det som blev T-Udden.

Inte konstigt att den heter T-Udden
Inte konstigt att den heter T-Udden

Den lilla sjön krymper och krymper. Här har jag rört mig sedan barnsben. I början var det kojbyggen, fiske, skridskor och “krig”. Den senaste tiden har jag gått här med hund, fotat fåglar, skidat och gått på snöskor. Ett fint område i alla fall.

Bild tagen med Gradient ND-filter
Bild tagen med Gradient ND-filter

Pappersmassafabriken finns några kilometer ifrån mig. Jag hör den inte och känner sällan någon lukt. Den har nog varit ett viktigt nav för regionen vare sig man gillar den eller ej.
Bild tagen med Gradient ND-filter

Bild tagen med Gradient ND-filter i sista ljuset
Bild tagen med Gradient ND-filter i sistal ljuset

Bild tagen med Gradient ND-filter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.